Verbruik ik veel of weinig gas en elektra?

Bekijk Iwan's ervaringenIwan woont al ruim 11 jaar in een ruime vooroorlogse rijtjeswoning in de Bisschopstraat te Leeuwarden. In verband met zijn werk is hij veel van huis en verbruikt hij in zijn ogen weinig gas en elektra. Maar wat is weinig? Wanneer verbruik je nu veel of weinig gas en elektra? En hoe staat jouw verbruik in verhouding met het verbruik van je buren?

Doe de online energiecheck
Met de online energiecheck van het energieloket ontdek je eenvoudig en snel wat de status van jouw verbruik in vergelijking met je buren en/of vergelijkbare woningen is.

Hoge rekening
Iwan blijkt een gasverbruik van 2000 m³ per jaar te hebben en verbruikt 1700 kWh elektriciteit. Hij voerde zijn gegevens in op de energiecheck en ontdekte direct dat hij in vergelijking met vergelijkbare woningen toch een vrij hoge energierekening heeft.
 

Maatregelen nemen
Een opvallend resultaat, en des te meer een reden om te investeren in energiebesparende maatregelen. Een interessante volgende stap is de de gratis online energiebespaarscan. Bekijk de resultaten uit Iwan's bespaarscan!