Welke maatregelen kan ik nemen?

Bekijk Iwan's ervaringenUit de energiecheck bleek dat Iwan's energieverbruik net iets boven het gemiddelde lag. Des te meer interessant om te kijken welke energiebesparende mogelijkheden er zijn. Een eerste slimme stap is om te kijken naar je gedrag. Slim wonen in Leeuwarden biedt hiervoor de 20 slimme bespaartips voor gedrag.

Energiebesparende maatregelen 
Vervolgens leg je je woning snel en eenvoudig onder de loep met onze gratis online energiebespaarscan. Je krijgt een handig overzicht van de te nemen maatregelen, de mogelijke financieringen en de te behalen besparing.

Besparings mogelijkheden voor Iwan's woning
Voor Iwan's woning in de Bisschopstraat blijken er nog veel besparende maatregelen open te staan. Bekijk zijn bespaarrapport. Hij kan kiezen voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie, zonnepanelen, een nieuwe HR-ketel en de plaatsing van HR++ glas. In Iwan's situatie is het raadzaam eerst te kijken naar besparing voordat hij energie gaat opwekken. Naast dat zijn gasverbruik hoger ligt dan het gemiddelde, is energiebesparing goed voor het milieu, draagt het bij aan wooncomfort en is het ook zeker goed voor de portemonnee.

 

Uitvoering van maatregelen
Na een duidelijk inzicht van de te nemen maatregelen is het tijd te kijken naar bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren. Voor de voorbeeldwoning van Iwan werd gekozen voor de kwaliteit van ENN, één van de bij Slim aangesloten consortia. Bezoek de website van vereniging Slim wonen met Energie voor een overzicht van verschillende Slim partijen uit de regio.