Iwan - Een half jaar later

“Meer comfort, een lagere energierekening en goed voor de verkoop!”

Iwan woont al 11 jaar in de Bisschopstraat in Leeuwarden. Hij woont in een ruime vooroorlogse rijtjeswoning met 3 slaapkamers en een zonnige tuin op het zuid westen. De uitnodiging tot deelname aan het project ‘voorbeeldwoning’ kwam voor hem op het ideale moment. Hij aarzelde geen moment en meldde zich aan.

Een half jaar later..

Inmiddels zijn de maatregelen getroffen! Het dak is geïsoleerd, de ramen zijn vervangen door HR++ glas én de vloer en spouwmuur zijn geïsoleerd! Een totaalaanpak van jewelste, maar met een fijn en comfortabel resultaat tot gevolg. “Alleen van de vloerisolatie merk ik nog weinig, de vloer blijft koud aanvoelen. De pantoffels gaan de deur dus nog niet uit.”

Comfort en besparing

Sinds de getroffen maatregelen ervaart Iwan een stuk meer comfort in zijn woning. Geen last meer van tocht in de kamer en geen kou meer van de muren. Ook merkt Iwan een besparing op zijn stookkosten. Door de zachte winter van afgelopen jaar komt het effect van de genomen maatregelen minder tot uiting. maar in vergelijking met de winter van 2014 heb ik in ieder geval al 150 kuub gas bespaard. Inmiddels is Iwan ook geswitched van energieleverancier. Ook dat levert een besparing op!

Nieuwe ontwikkelingen

Nadat de maatregelen bij Iwan getroffen zijn, ziet hij dat ook steeds meer buurtbewoners aan de slag gaan voor een lage energierekening. Of hij ze aangestoken heeft durft hij niet te zeggen, maar dat het effect heeft is wel duidelijk. Een onderliggende reden voor de isolerende maatregelen was om het huis beter te kunnen aanbieden op de markt. Inmiddels is het comfort echter zo toegenomen dat Iwan besloten heeft in de Bisschopstraat van Leeuwarden te blijven wonen! “Ik ben van plan om meer energie in het huis steken om het nóg energiezuiniger te maken!”.