"Wat we doen, doen we goed!"

Heb je je huis geïsoleerd? Zonnepanelen of HR++ glas geïnstalleerd? Wij zijn benieuwd naar je mening! Met jouw mening kunnen we onze dienstverlening en die van de bedrijven verbeteren. Shirley heeft het evaluatieformulier ingevuld en wint een gezellige avond naar de bioscoop! Gefeliciteerd!Shirley en Niels gaan de uitdaging aan! Het renoveren en isoleren van een herenhuis in beschermd stadsgezicht

Shirley en Niels hebben een aantal maanden geleden een prachtige oud herenhuis in de Vlietzone gekocht. Ze zijn nog druk bezig met verbouwen, maar hebben de eerste energiebesparende maatregelen al getroffen! Zo liggen er schelpen onder de vloer, hebben ze HR++ glas laten zetten en is het hele dak geïsoleerd. "Een erg grote ingreep, maar wel noodzakelijk", aldus Shirley.

Een grote klus
De woning ligt in het beschermd stadsgezicht van Leeuwarden. Shirley en Niels willen alles weer in originele staat terugbrengen. Toen ze de woning kochten kwamen ze erachter dat er veel lekkage was: onder andere het dak was lek, waardoor de kozijnen en de balken onder de vloer rot waren. "Het is een grote uitdaging om dit herenhuis te renoveren, maar uiteindelijk is het het allemaal waard! We hopen met de kerst klaar te zijn," vertelt Shirley.

Gespecialiseerde bedrijven
Omdat alles rot en vochtig was, moesten ze het dak, de balken onder de vloer en de ramen vervangen. "Als we het doen, gaan we het ook goed doen!" Aldus Shirley. Ze hebben er direct voor gekozen om ook alles te gaan isoleren. Voordat ze de woning kochten hebben ze tientallen offertes aangevraagd voor alle werkzaamheden en zijn ze maanden bezig geweest om de hele verbouwing in kaart te brengen. "We lieten ons leiden door ons gevoel en hebben op basis daarvan een keuze gemaakt voor de bedrijven." Ze hebben gekozen voor gespecialiseerde bedrijven die kennis hebben van hun type woning en hun konden informeren over de beste mogelijkheden.

Subsidie
Met de Friese energiepremie konden ze nog geld terugkrijgen voor hun slimme investering. "De subsidie was mooi meegenomen en heeft ons mede over de streep getrokken om te verduurzamen!" Shirley en Niels ontvingen €2000,- euro via de Friese energiepremie.

Handige folder
Woon je ook in beschermd stadsgezicht en wil je de originele staat van het huis behouden? Of woon je in een monument, maar weet je niet precies hoe je je woning het beste kunt verduurzamen? Vraag dan onze folder voor monumenten aan, vol met handige tips!