"Nu ook vloer- en spouwmuurisolatie!”


Klaas Arie woont samen met zijn vrouw Annelies op de Groningerstraatweg. Al twintig jaar wonen ze in hun prachtige ruime woning, die er al sinds 1932 staat. Met zo’n oude woning is het natuurlijk lastig om het huis te verwarmen en warm te houden, vooral in de wintermaanden. Toch zijn ze de uitdaging aangegaan, en hebben ze maatregelen genomen om energiezuinig te wonen.

Pensioen
Klaas Arie heeft lang bij de provincie gewerkt, maar in november dit jaar gaat hij met pensioen. Via een collectieve regeling heeft hij afgelopen zomer spouwmuurisolatie en vloerisolatie in het oude gedeelte van zijn huis laten plaatsen. “Ik zie het als een investering in de toekomst. Wanneer ik zometeen met pensioen ga, is het natuurlijk mooi als de vaste lasten naar beneden gaan. We hebben ons huis pas in augustus laten isoleren, maar nu merk ik het verschil al. Je ziet het verschil al duidelijk op de rekening.”

Droger
“In de zomer hadden we het niet door, maar nu het kouder wordt gaat de kachel weer aan. Door de isolatie is het veel sneller warm en blijft het warm. Ook is het droger. Annelies heeft reuma, en dit is voor haar vooral erg fijn. We hebben een éénpijpsleiding in een groot huis, maar het hele huis is binnen no-time verwarmd! Dubbelglas hadden we gelukkig al, maar dat kan ook bijna niet anders aan zo’n drukke weg.”

SLIM Wonen
“De zonnepanelen hebben we nu anderhalf jaar. We hebben hier mooi de ruimte en het past prima op het platte dak. Die hebben we met de collectiviteitsregeling van SLIM Wonen laten plaatsen. Zowel bij de isolering als bij de zonnepanelen is het een verademing dat je niet eindeloos aan het zoeken bent naar een aannemer. Eigenlijk wordt het voor je geregeld, en met een dag zit het erin!”

Effect
“Door de zonnepanelen is onze energierekening teruggelopen van 70 naar 11 euro per maand. Annelies zit in het wijkpanel, en daar zijn ze wel jaloers op onze lage rekening! Soms betaal je in een klein huisje al gauw 80 euro per maand aan energiekosten. We hebben geluk dat we hier zo op kunnen besparen. Qua gas weet ik het nog niet, maar dat gaan we deze winter zeker merken! Ik verwacht dat we maandelijks al met al zeker wel honderd euro goedkoper uit zullen zijn. Met een paar jaar hebben we onze investering er alweer uit!”

En nu jij!
Wil jij net als Klaas Arie en Annelies ook duurzamer gaan wonen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe onze gratis online energiebespaarscan en ontdek binnen 5 minuten waar jij kunt beginnen!