"Btw-teruggave scheelt honderden euro's!"

Keimpe en zijn vrouw Hillie wonen al sinds 1975 met veel plezier in hun woning in Aldlân. Aan het begin van dit jaar hebben ze 8 zonnepanelen op hun woning laten leggen. "Ik ben naar een bijeenkomst geweest over zonnepanelen bij ons in de wijk, omdat ik hier altijd nieuwsgierig naar was. Daar werden we uitgenodigd om eens bij een buurman langs te gaan die ook zonnepanelen heeft. Ik was gelijk verkocht!"

Zo kies je een bedrijf
Het was niet lastig om een bedrijf te vinden. "Ik heb het bedrijf gekozen dat bekend is in onze wijk en waar mijn buren goede ervaringen mee hebben. Dit gaf me een goed gevoel." De werkzaamheden zijn vlot verlopen en het bedrijf heeft erg goed werk afgeleverd.

Van kwaliteit naar besparing
Voor Keimpe is het belangrijk dat de kwaliteit van de zonnepanelen goed zijn. "Ik heb gekozen voor de duurdere variant zonnepanelen, zodat ik zeker ben van de kwaliteit en de opbrengst. Ik kan voor elke paneel apart bekijken wat ze opbrengen en hoeveel ik terug lever aan het net." Keimpe weet precies hoeveel hij verbruikt ten opzichte van zijn buren. Hiervoor gebruikt hij de website van Buurkracht waarop hij precies kan zien hoeveel procent lager zijn verbruik is. -163% op het moment van interviewen! "Elke keer weer leuk om te zien!"

Financiële meevaller
Op dit moment is Keimpe nog bezig met de btw-teruggave van de zonnepanelen. "Dit scheelt me honderden euro's. Zeker een aanrader om je hierin te verdiepen!" Iedereen die na 20 juni 2013 zonnepanelen heeft aangeschaft kan de btw nog terug vragen, dus ook als ze al op je dak liggen.

Vraag het stappenplan aan
Wil jij net als Keimpe investeren in zonnepanelen en profiteren van de btw-teruggave? Wij hebben een handig stappenplan voor je gemaakt die je helpt de btw terug te vragen! Vraag het hier aan.