"Altijd op zoek naar nieuwe kansen!”

Jan woont in een prachtig vrijstaand huis in de Vogelwijk in Leeuwarden. Het is een relatief oude woning, maar in een geheel nieuw jasje gestoken. Toen Jan de woning kocht was het niet goed geïsoleerd. Met name de vloer was erg koud. "Een vriend van me heeft een timmerbedrijf en kon me veel over de mogelijkheden en voordelen van vloerisolatie vertellen. Ik heb mijn vloer toen laten isoleren en het voelde gelijk warmer aan in huis!" Aldus Jan.

Aan de slag!
Vanaf dat moment ging Jan steeds bewuster om met zijn energieverbruik. "Ik merkte dat er ook veel koude lucht via de kozijnen het huis binnen kwam. Ik heb een bedrijf ingeschakeld en zij vonden kieren bij de aansluiting van de ramen." En dat is nog niet alles: vorig jaar zijn er 6 zonnepanelen op het platte dak van de bijkeuken geplaatst. "Hartstikke leuk om te zien dat de energiemeter terugdraait! Maar 6 zonnepanelen is niet genoeg om mijn hele energierekening naar nul te brengen. Dus wellicht laat ik in de toekomst nog een aantal panelen plaatsen," Vertelt Jan enthousiast. "Ik ben altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden in mijn woning, ook qua energiebesparing!" Zo denkt hij erover in de toekomst een pelletkachel te kopen of infraroodverwarming in zijn woning te laten installeren.

Van ervaring naar kennis
De kennis die hij heeft opgedaan in zijn eigen woning wil hij ook gaan toepassen in zijn bedrijfspand. "Daar is nog veel winst te behalen. Het dak van het pand ligt op het zuiden, dus dit zou ideaal zijn voor zonnepanelen!" Met zijn ervaring wil hij nog een tip meegeven aan nieuwe woningeigenaren: "laat een onafhankelijke energieadviseur langskomen die je nieuwe woning van top tot teen onder handen neemt! En begin vooral met isoleren voordat je je huis gaat verbouwen."

Je verhaal delen?
Wil jij net als Jan ook je verhaal met ons delen om inwoners van onze gemeente warm te maken voor energiebesparing? Laat dan je gegevens achter op ons contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!