“Meer comfort en een lager verbruik!”


“Meer comfort, een lagere energierekening én goed voor de verkoop!”

Iwan woont al 11 jaar in de Bisschopstraat in Leeuwarden. Hij woont in een ruime vooroorlogse rijtjeswoning met 3 slaapkamers en een zonnige tuin op het zuid westen. De uitnodiging tot deelname aan de ‘voorbeeldwoning’ kwam voor hem op het ideale moment. Hij aarzelde geen moment en meldde zich aan.

Kou bij ramen en deuren

Tot dusver had een duurzame woning voor Iwan minder prioriteit. Zijn energieverbruik is in verhouding tot het energielabel van zijn woning niet heel hoog. Toch wil Iwan graag overgaan tot het nemen van energiebesparende maatregelen. “In de winter kan het bij de deuren en ramen soms best tochtig zijn, hier zou ik graag wat aan willen doen. Dit project is een mooie kans om dubbelglas en warmte-isolatie aan te brengen. Goed voor het milieu!””.

Werkzaamheden

Inmiddels is het balletje gaan rollen. De werkzaamheden staan voor de deur en Iwan’s woning wordt grondig verduurzaamd. Iwan kiest voor het isoleren van de spouwmuur, de vloer, voor dakisolatie en voor vervanging van het verouderde thermopane met HR++ glas. Door de vier maatregelen komt Iwan ook in aanmerking voor de Friese energiepremie. Hij ontvangt een subsidie van € 2.800,-.

Verhoging woningwaarde

Naast een verhoging van het comfort en een nog lagere energierekening hoopt Iwan ook op een betere verkoopkans voor zijn woning. Vanwege zijn werk in Amsterdam staat de woning al een poosje te koop. “Ik ben erg benieuwd of en welk effect de energiebesparende maatregelen op de verkoop van mijn huis hebben.” Iwan zou graag dichter bij zijn werk gaan wonen. Hij hoopt dan ook dat met de maatregelen zijn woning eerder verkocht wordt.

De maatregelen

Eind juli werd de dakisolatie en het HR++ glas aangepakt. Vervolgens is de spouwmuur en de vloer geïsoleerd.