'Het mes snijdt bij ons aan twee kanten'

In het najaar van 2012 schafte Wim Valk uit Leeuwarden een aantal zonnepanelen aan voor op het platte dak van zijn woning. Door de toenmalige subsidieregeling van 15% op zonnepanelen was dit voor Wim het ideale moment. Hij legde zijn gehele dak vol en profiteerde van de maximale subsidie van € 650,-.

Voor echtpaar Valk is het een vrij nieuwe ervaring om te wonen in een grondgebonden woning. Ruim 40 jaar heeft de familie op een woonboot gewoond. Met een verleden in de elektrotechniek wist Wim de woonboot volledig zelfvoorzienend te maken. Op een woonboot leef je dichter bij de natuur, en leer je bewuster om te gaan met je energiegebruik. Je staat in direct contact met de warmte en kou van buiten en leert daar gaandeweg beter mee omgaan. 

De huidige woning van dhr. Valk is volledig voorzien van dubbelglas en kunststofkozijnen. “Ik heb een elektrische kachel van 2000W via Markplaats gekocht, om stookgas te besparen en het teveel aan opgeleverde energie uit de zonnepanelen goed te benutten. Zo snijdt het mes aan twee kanten.” Om een nog hoger rendement uit de zonne-energie te halen koos Wim ook voor een energiebespaarscan aan huis. “Het was een kort maar krachtig bezoek, met een degelijk advies en binnen 2 weken een netjes rapport in de bus.”  In de nabije toekomst zou Wim nog graag over willen gaan tot dak- en vloerisolatie. Daarnaast kan er nog worden bespaard door het vervangen van gloeilampen in huis met LED lampen. 


Heb jij ook ervaring met het energiezuiniger maken van je huis?

Wij zijn benieuwd naar je verhaal! Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact me je op.