'Vergeef me de woordkeuze, maar eigenlijk ben je gek als je het niet doet.’

'Vergeef me de woordkeuze, maar eigenlijk ben je gek als je het niet doet'. Charles Hussels is overtuigd van de voordelen van energiezuinig wonen. Het gaat hem niet alleen om het geld, maar vooral ook om het comfort in huis: 'We hebben een woonkamer met twee grote ramen. Vroeger kon je daar in de winter niet zitten, nu daalt de temperatuur zelfs zonder stoken niet gauw tot onder de negentien graden'.

'Ik had al zonnepanelen, maar moest nog een isolatieslag maken', vervolgt hij. 'Gevelisolatie, dubbel glas en dakisolatie, om precies te zijn'. Zijn huis is gebouwd in 1968, een tijd dat energie nog niet schaars leek en isolatie zelden werd toegepast.

Anita Speelman heeft als maatwerkadviseur de werkzaamheden gecoördineerd. Charles Hussels is enthousiast over de samenwerking met haar: 'Mevrouw Speelman was goed en gemakkelijk bereikbaar; als ik haar mail stuurde, kreeg ik meestal dezelfde dag antwoord'.

Charles Hussels woont niet alleen zelf duurzaam, maar beveelt het anderen ook aan. 'Zonnepanelen zie je ook echt. Daardoor bellen er veel mensen aan die geïnteresseerd zijn, die willen weten hoe het werkt en wat het oplevert'.