'Meer comfort, minder woonlasten. Dit is gewoon dubbel winst.’

In 2009 verhuisden Ate en Gerdien van een volledig verbouwde jaren '30 woning naar een ruimere, lichte woning in Goutum. Na het volledig verbouwen van de vorige woning, leek het Ate een enorme uitdaging om in een nieuw project te duiken. Hun vorige woning transformeerden ze van koele plek met hoge stookkosten in een warm aangenaam huis.  

Met het nieuwe huis lag er weer een grote uitdaging in het verschiet. De woning was nog lang niet energiezuinig, maar door de opgedane ervaring, lag het nemen van slimme maatregelen voor de hand. Ate en Gerdien gingen over tot zes slimme maatregelen. Ze kozen onder meer voor HR++ glas, dakisolatie en 15 zonnepanelen. Een nieuwe slimme kamerthermostaat zorgt vervolgens voor een aangename constante temperatuur.

Met de investeringen zijn de vaste lasten duidelijk afgenomen, en is er meer rendement gehaald dan bij welke spaarrekening dan ook. Ate en Gerdien zijn uitermate tevreden met de investeringen. Het resultaat; "een heerlijk comfortabel huis en een besparing van ruim 800m³ gas per jaar."