'Eerst de ramen, over een tijdje het dak'

Baudien Dijkstra, docent aan het ROC Friese poort, heeft onlangs een  jaren ’30 rijwoning gekocht aan de Cronjestraat in de Transvaalwijk. Het is een gezellig woonhuis met veel karakteristieke elementen. ‘De uitstraling die deze woning heeft, ik viel er meteen voor! En het ligt lekker dicht bij het centrum en het Rengerspark.’  

Baudien wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik om gaan. Zo heeft ze voor haar hypotheek gekozen voor een bank die het energiezuinig maken van een woning stimuleert. Ze koos ervoor haar woning in twee jaar van label E naar label B te brengen. Naast 0,2 procent korting op haar hypotheek rente, betaalde de bank het Energie Prestatie Advies en het bijbehorende isolatieplan.

‘Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak. Zo kan ik tussendoor sparen en hoef ik geen extra geld te lenen. Ondanks mijn lage energieverbruik, wil  ik mijn woning toch laten renoveren. Energiebesparing is goed voor het milieu en zorgt voor meer comfort.’ 

Kort geleden heeft Baudien haar ramen laten vervangen met HR++-glas. ‘Ik heb offertes opgevraagd bij meerdere glaszetters. Zo kreeg ik een goed beeld van de prijsverschillen. Ik heb gekozen voor het bedrijf dat hier goed bekend staat en goed werk geleverd heeft in de buurt.’ vertelt Baudien.

Baudien draagt graag een steentje bij aan het bewust maken van andere mensen voor een duurzame leefomgeving. Ze heeft contact gezocht met wijkgenoten om mee te helpen bij het opzetten van een proef- en ervaringstuin en deelt haar ervaringen met het energiezuiniger maken van haar woning o.a. via Facebook.


Heb jij ook ervaring met het energiezuiniger maken van je huis?

Wij zijn benieuwd naar je verhaal! Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact me je op.