"Extra aandacht gaf de doorslag!"

Zonnepanelen op het dak laten leggen? Nieuwe ketel? Huis geïsoleerd of ramen vervangen door HR++glas? Wij zijn benieuwd naar je ervaring! Evalueer de werkzaamheden door de enquête in te vullen en maak kans op een leuke prijs. Jaap heeft de enquête ingevuld en een gezellig avondje naar de bioscoop gewonnen! Wij gingen bij hem langs om de prijs uit te reiken.

Jaap woont samen met zijn vrouw Erna in Aldlân West. In de zomer van 2014 zijn alle ramen aan de voorkant van de woning vervangen door HR++ glas met kunststof kozijnen. De reden? De ramen waren 40 jaar oud en lek. "Een uitkomst!" volgens Jaap. "Het huis voelt nu veel behaaglijker en we hebben geen omkijken meer naar het onderhoud van de kozijnen."

Lokale en regionale bedrijven
Om een zo goed mogelijk idee te krijgen van de kosten van de werkzaamheden heeft Jaap bij meerdere bedrijven uit de buurt offertes aangevraagd. "Ik vind het erg belangrijk om voor regionale en lokale bedrijven te kiezen. Op deze manier stimuleer ik de economie in mijn buurt."

Het kiezen van de juiste offerte
Toen de offertes eenmaal door de brievenbus gevallen waren, begon het lastige gedeelte: een offerte kiezen. "Ik ben een leek wat betreft de technische zaken rondom HR++ glas. Dus hoe moet ik kiezen tussen 3 offertes? Moet ik kiezen voor de goedkoopste? Of moet ik op mijn gevoel afgaan?" Gelukkig kon Jaap terugvallen op de expertise van een vriend die bouwkundig adviseur is. "Ik heb hem gevraagd de offertes te bekijken en ze te beoordelen naar inhoudelijke verschillen en de prijs-kwaliteit verhouding." De inhoudelijke verschillen waren minimaal per offerte: ze waren allemaal vakkundig en van hoogstaande kwaliteit. Er was wel een verschil in prijs-kwaliteit verhouding. "De adviseur wees mij op het bedrijf dat voor een relatief lage prijs dezelfde kwaliteit als de andere bedrijven aanbood."

Open kaart spelen
Door Jaaps open houding naar de bedrijven kon hij een goede afweging maken bij zijn keuze. Vanaf het begin is hij eerlijk geweest en heeft hij tegen de bedrijven gezegd dat hij meerdere offertes had opgevraagd. Dit leidde ertoe dat de prijs omlaag ging. Wat ook belangrijk is, is het gevoel wat je krijgt bij het bedrijf. "Welk bedrijf geeft je een goed gevoel? En wie gun je de opdracht het meest? Ik heb gekozen voor Stinstra BV: een lokaal bedrijf dat net even extra aandacht schonk aan mijn wensen, dat gaf de doorslag," vertelt Jaap enthousiast.

Handige folders
Heb je geen bouwkundig adviseur in je vriendenkring net als Jaap, maar heb je wel moeite om te kiezen tussen offertes van verschillende bedrijven? Vraag dan onze handige folders aan die je helpen bij het aanvragen en beoordelen van offertes.