‘Ik wil mijn buurtgenoten enthousiasmeren met een informatiemarkt'

Hindrik van Dijken woont met zijn gezin aan de Bongastate in Camminghaburen. Een paar jaar geleden overwoog hij om hun woning te verkopen. De crisis op de huizenmarkt deed hem van gedachten veranderen. Hij besloot om met spaargeld de huidige woning energiezuiniger te maken.

Toen hij bij de gemeente Leeuwarden informeerde naar de mogelijkheden werd hij geattendeerd op het energiebesparingsproject Energiesprong. Daaraan doen 30 Liwwadders mee die hun woning flink gaan isoleren en zonnepanelen op het dak leggen. Samen willen ze 80% van onze energieverbruik terugbrengen. Hindrik: ‘Het is een flinke investering, maar het levert mij direct meer comfort op en een maandelijkse besparing op de energienota. Ik wil het over zo’n tien jaar terugverdiend hebben.’

Hindrik vindt het leuk om buurtgenoten ook enthousiast te maken om energie te besparen en heeft zich daarom bij de gemeente aangemeld als energieambassadeur. Zijn eigen kennis en ervaringen met energie besparen deelt hij via het Wijkmagazine, via de website van Camminghaburen en op de Facebookpagina van Slim wonen.


Heb jij ook ervaring met het energiezuiniger maken van je huis?

Wij zijn benieuwd naar je verhaal! Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact me je op.