"Minder kosten mooi meegenomen!”


Bert Jan en Coby wonen met hun twee dochters in Achter de Hoven. In 2014 gingen ze de uitdaging aan hun woning te verduurzamen met het unieke energiebespaarprogramma Energiesprong. Nu, twee jaar later hopen ze de laatste energiebesparende maatregelen af te ronden.

Meer comfort
In eerste instantie gingen Bert Jan en Coby voor meer wooncomfort in huis. Met de vooroorlogse woning was tocht en kou in de woning een vanzelfsprekendheid. Het programma Energiesprong kwam dus als geroepen! De subsidie en begeleiding plus het enthousiasme bij de deelnemende buren was voor Bert Jan en Coby voldoende reden om in dit avontuur te duiken. ‘Het project was direct  ook een goed voorbeeld voor onze kinderen. Een lagere energierekening is mooi meegenomen maar daar deden we het in de eerste instantie niet voor.’ vertelt Bert Jan.

Genomen maatregelen
De kap en de muur werden als eerste aangepakt. Bert Jan voorzag zijn woning met voorwanden. De vloer werd geïsoleerd en er werd vloerverwarming geplaatst. Daarnaast koos Bert Jan voor HR+++ glas. De woning krijgt nog een uitgebreid ventilatiesysteem en een warmtepomp.

Voordelen
Bert Jan vertelt over hoe het wooncomfort is verbeterd in zijn huis: ”Eerst speelden de kinderen alleen in de buurt van de radiatoren, omdat het daar lekker warm was. Nu spelen ze door de hele woning. Het speelgoed ligt dus overal..” Het huis van Bert Jan en Coby is nu aangenaam warm en het dekentje op de bank is nu alleen voor de gezelligheid.

Kom in actie!
Word jij enthousiast van het succes van Bert Jan en Coby en wil je ook beginnen met energiebesparing thuis? Dat kan! Maak een afspraak met onze onafhankelijke vraagbaak Klaas. Hij komt gratis en vrijblijvend langs om je op weg te helpen bij het verduurzamen van je woning.