• Klus je rijkmet Robin en Bianca

   met Robin en Bianca
  • Huldiging Robin en Bianca

  Robin en Bianca winnaars Klusjerijk!

  Robin en Bianca gingen 23 februari 2013 met de hoofdprijs van €10.000 naar huis. Ze wonnen het programma Klusjerijk. Samen met 2 andere deelnemers deden zij mee aan dit TV-programma. In de afgelopen twee maanden volgde RTL4 de 3 deelnemende teams in hun strijd tot energiezuinig wonen.

  Jury oordeel

  “Robin en Bianca hebben laten zien dat je geen megabudget nodig hebt om je huis energieneutraal te maken. Een goed voorbeeld voor iedereen”, aldus de jury van het RTL-programma KlusjeRijk. Met een investering van nog geen €9.500 wisten Robin en Bianca Vrieler uit Leeuwarden hun gas- en elektrarekening bijna te halveren.

  Slim wonen in Leeuwarden

  De prestaties van Robin en Bianca werden de afgelopen weken op de voet gevolgd door gemeente Leeuwarden. Samen met het project ‘Slim wonen in Leeuwarden’ zetten Robin en Bianca zich in voor energiezuinig wonen in Leeuwarden. Na afloop van de uitzending kwam milieuwethouder Isabelle Diks onder begeleiding van dweilorkest ‘de Heegemer Dekdweilers’ naar Robin om Bianca om gezamenlijk te proosten op de overwinning.

  Klus je rijk!

  Spouwmuur gevuld, direct resultaat.

  Gemeente Leeuwarden 15 januari 2013

  Veel positieve reacties na de eerste twee uitzendingen. Met gemiddeld ruim 280.000 kijkers naar de eerste twee afleveringen mogen we best van een succes spreken. Erg leuk om ons op tv bezig te zien met de bezuinigingsmaatregelingen. Maatregelingen waardoor we er momenteel heerlijk warm én energiezuinig bijzitten. Deze week gaan we in Klusjerijk bezig met de isolatie van de spouwmuur. Ons huis h…

  Veel positieve reacties na de eerste twee uitzendingen. Met gemiddeld ruim 280.000 kijkers naar de eerste twee afleveringen mogen we best van een succes spreken. Erg leuk om ons op tv bezig te zien met de bezuinigingsmaatregelingen. Maatregelingen waardoor we er momenteel heerlijk warm én energiezuinig bijzitten. Deze week gaan we in Klusjerijk bezig met de isolatie van de spouwmuur. Ons huis heeft een gemiddelde spouwmuurdikte van ruim 7 cm. Door deze dikte konden we in plaats van voorzetwanden kiezen voor het vullen van de spouwmuur minerale wol, een isolerende glaswol behandeld met siliconen. Het vullen van de spouwmuur met minerale wol zorgt voor een optimale warmte-, vocht- en geluidsisolatie. Mede dankzij de kleine handen van Bianca was zij de aangewezen persoon voor het verwijderen van het zand en puinresten uit de spouwmuur. Via kleine gaatjes in de muur vulden we vervolgens de spouwmuur met het isolatiemateriaal. Een leuke klus met een goed rendement en fantastisch resultaat. Investeringen die zich in de huidige koude dagen al duidelijk terug verdienen.

  Kijk aanstaande zaterdag weer om 16:30 uur naar Klusjerijk op RTL4 of bekijk de eerdere afleveringen.

  Meer blogs Verder lezen