• Klus je rijkmet Robin en Bianca

   met Robin en Bianca
  • Huldiging Robin en Bianca

  Robin en Bianca winnaars Klusjerijk!

  Robin en Bianca gingen 23 februari 2013 met de hoofdprijs van €10.000 naar huis. Ze wonnen het programma Klusjerijk. Samen met 2 andere deelnemers deden zij mee aan dit TV-programma. In de afgelopen twee maanden volgde RTL4 de 3 deelnemende teams in hun strijd tot energiezuinig wonen.

  Jury oordeel

  “Robin en Bianca hebben laten zien dat je geen megabudget nodig hebt om je huis energieneutraal te maken. Een goed voorbeeld voor iedereen”, aldus de jury van het RTL-programma KlusjeRijk. Met een investering van nog geen €9.500 wisten Robin en Bianca Vrieler uit Leeuwarden hun gas- en elektrarekening bijna te halveren.

  Slim wonen in Leeuwarden

  De prestaties van Robin en Bianca werden de afgelopen weken op de voet gevolgd door gemeente Leeuwarden. Samen met het project ‘Slim wonen in Leeuwarden’ zetten Robin en Bianca zich in voor energiezuinig wonen in Leeuwarden. Na afloop van de uitzending kwam milieuwethouder Isabelle Diks onder begeleiding van dweilorkest ‘de Heegemer Dekdweilers’ naar Robin om Bianca om gezamenlijk te proosten op de overwinning.

  Klus je rijk!

  Sneeuw op je dak

  Robin en Bianca 21 januari 2013

  Vandaag verrast met een flink pak sneeuw voor de deur. De winter laat zich nog even duidelijk gelden. Het ideale moment om te kijken hoe goed je woning is geïsoleerd. Bij oude slecht geïsoleerde woningen zie je de sneeuw op de daken vaak als snel verdwijnen. Ook bij nieuwbouwhuizen zie je soms warmteverlies door isolatiefouten. Met de juiste dakisolatie verlies je minder warmte aan de buitenluc…

  Vandaag verrast met een flink pak sneeuw voor de deur. De winter laat zich nog even duidelijk gelden. Het ideale moment om te kijken hoe goed je woning is geïsoleerd. Bij oude slecht geïsoleerde woningen zie je de sneeuw op de daken vaak als snel verdwijnen. Ook bij nieuwbouwhuizen zie je soms warmteverlies door isolatiefouten. Met de juiste dakisolatie verlies je minder warmte aan de buitenlucht en ben je jaarlijks zo'n € 500,- minder stookkosten kwijt. Dakisolatie kun je op verschillende manieren toepassen. Je kunt kiezen voor isolatie aan de buitenzijde, isolatie aan de binnenzijde of voor een effectieve zoldervloer of plafondisolatie. Een goede investering die zich in de winterperiode terugbetaalt. Bij Slim wonen in Leeuwarden geven we je meer informatie over de isolatie van je woning.

  Kijk aanstaande zaterdag weer om 16:30 uur naar Klusjerijk op RTL4 of bekijk de eerdere afleveringen.

  Meer blogs Verder lezen