Vloerisolatie, Bodemisolatie

Veeg de vloer aan met tocht

Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in je huis. Het is ook een effectieve manier om energie te besparen. Met vloerisolatie daalt je gasverbruik met gemiddeld 325 m3 per jaar. Dat scheelt 580 kilogram CO2-uitstoot en 210 euro (prijspeil 2013/2014). Hieronder lees je meer informatie. Maar vraag vooral onze handige folders aan voor hulp bij offertes. Gewoon doen!

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is het aanbrengen van isolerend materiaal onder de vloer, meestal vanuit de kruipruimte.

Veel voordelen
Als je vloerisolatie laat aanleggen, ervaar je veel voordelen.

  • Minder tocht
  • Gelijkmatige warmte
  • Geen vocht vanuit de kruipruimte.

Met of zonder kruipruimte

In veel huizen kun je isolatie tegen de onderzijde van de vloer aanbrengen. Dit kan via de kruipruimte. Niet heel ingrijpend, wel zeer effectief. Is er een hoge kruipruimte aanwezig onder de vloer van de begane grond? Dan kun je de vloer makkelijk isoleren. Bij een lage (of geen) kruipruimte, is vloerisolatie ook mogelijk, maar iets lastiger aan te leggen.

Isolatiewaarde

Een goede isolatiewaarde van de vloerconstructie (de zogeheten Rc-waarde) na isolatie is heel belangrijk. Ga voor isolatie van de vloer uit van een Rc van minstens 3,5. Een SLIMME aanbieder kan je hier meer over vertellen.

Tochtstrips

'Tocht is wind in huis' schreef Gerard Reve. En dat is precies wat het is. Als er verschillen zijn in luchttemperatuur tussen ruimtes in je huis of tussen binnen en buiten, gaat lucht zich verplaatsen. Dat noemen we tocht. Het is nooit aangenaam. Bovendien is het slecht voor je energieverbruik.

Geef tocht geen kans

Is jouw huis tochtig, dan zet je de verwarming misschien vaak wat hoger. Maar extra stoken helpt niet echt. Alleen door naden en kieren structureel te dichten, blijft de warmte binnen. Je kunt hiervoor tochtstrips en ander materiaal gebruiken. Pak je tocht aan, krijg je meer wooncomfort én een lagere gasrekening.

Een paar tips

  • Laat de kieren onder de deuren (binnenshuis) zitten. Deze zijn nodig voor goede luchtcirculatie.
  • Heb je naden en kieren dichtgemaakt? Denk dan wel aan ventilatie. Verse lucht is noodzakelijk voor je gezondheid

Vind een SLIMME aanbieder

Wil je vloerisolatie en/of tochtstrips in jouw woning of meer informatie? Via onderstaande link vind je eenvoudig een SLIMME aanbieder bij jou in de buurt.