Gevel- of spouwmuurisolatie

Goedkoper dan je denkt

Gevelisolatie is goedkoper dan veel mensen denken. En de besparing die deze isolatie oplevert, is fors. Gevelisolatie zorgt ervoor dat minder warmte uit jouw huis ontsnapt. En er zijn meer voordelen: minder tocht in huis en een kleinere kans op vochtproblemen. Hieronder vind je wat je concreet kunt doen. Maar vraag vooral onze handige folders aan voor hulp bij offertes. Gewoon doen!

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit twee halfsteens muren met 4 tot 6 cm lege ruimte ertussen. Bij na-isolatie vult het isolatiebedrijf deze ruimte met isolatiemateriaal. Het bedrijf boort eerst van buitenaf gaten in de gevel, op de kruispunten van de voegen. Vervolgens wordt er via die gaten isolatiemateriaal in de spouw gespoten.

Isolatie aan de buitenzijde van de gevel

Je kunt de gevel ook isoleren door isolatiemateriaal te plaatsen tegen de buitenzijde. Over het isolatiemateriaal komt dan een afwerking, zoals pleister. Isolatie aan de buitenzijde is de meest energiebesparende en duurste vorm van gevelisolatie.

Isolatie aan de binnenzijde van de buitenmuur

Een derde manier is het plaatsen van een voorzetwand tegen de binnenkant van de buitenmuren. Tussen de oude en de nieuwe wand komt dan isolatiemateriaal.

Vind een SLIMME aanbieder

Wil je de gevels of spouwmuren van jouw huis isoleren of meer informatie? Via onderstaande link vind je eenvoudig een SLIMME aanbieder bij jou in de buurt.