Dakisolatie

Bovenop besparen

Bovenop je huis kun je veel energie besparen. Met dakisolatie verlies je minder warmte aan de buitenlucht en ben je jaarlijks zo'n € 500,- minder stookkosten kwijt. Een dak kun je op verschillende manieren isoleren. Hieronder lees je meer informatie. Maar vraag vooral onze handige folders aan voor hulp bij offertes. Gewoon doen!

Isoleren van een nieuw dak

Heeft jouw nieuwe aanbouw of nieuwe huis een schuin dak met een hellingshoek van 15 graden of meer? Dan zijn kant-en-klare geïsoleerde dakelementen handig. Op de buitenzijde komt dakbedekkingmateriaal, meestal dakpannen op panlatten. Heeft je huis een plat dak, dan kun je isoleren met drukvaste isolatieplaten. Op de isolatieplaten komt een waterdichte afwerking.

Isolatie van een bestaand dak

 • Isolatie aan de buitenzijde
  Deze dakisolatie levert de beste isolatiewaarde, omdat het goed aansluit. Het beste moment om te isoleren is wanneer het dak gerenoveerd moet worden. De dakpannen moeten er dan toch af!

 • Isoleren binnenzijde dak
  Je kunt het dak ook aan de binnenzijde isoleren. Ligt er folie op het houten dakbeschot? Laat dan wel een bouwkundige beoordelen of jouw dak 'dampopen' is.

 • Zoldervloer of plafond isoleren
  Verwarm je de zolder niet, dan is een derde optie mogelijk: het isoleren van de zoldervloer of het plafond van de verdieping onder het schuine dak. Hiervoor zijn minder materialen nodig dan voor isolatie van het schuine dak.

 • Isolatie van een plat dak
  Om een ongeïsoleerd plat dak te isoleren, zijn er twee goede opties: breng bovenop het platte dak isolatie aan, afgewerkt met waterdicht materiaal. Of plaats waterdichte isolatieplaten bovenop de dakbedekking. Om te voorkomen dat ze wegwaaien, komt er een laag grind of tegels op.

Vind een SLIMME aanbieder 

Wil je het dak van jouw huis isoleren of meer informatie? Via onderstaande link vind je eenvoudig een SLIMME aanbieder bij jou in de buurt.