24 november 2016

Samen inkopen, samen besparen met de isolatieveiling voor woningeigenaren

Deze winter organiseert bedrijvenvereniging ‘SLIM wonen met energie’ een isolatieveiling voor de gezamenlijke inkoop van HR++ glas, spouwmuur-, vloer- en dakisolatie in de gemeente Leeuwarden. Door samen in te kopen is er voor de inwoners van de gemeente Leeuwarden prijsvoordeel te behalen. Alle huiseigenaren met een woning gebouwd tussen 1920 en 1976 ontvangen deze week een brief met informatie over de veiling. Voor de deelname en het adviesgesprek aan huis betalen huiseigenaren een vergoeding van €20,-.

Vervolg op succesvolle zonnepanelenveiling

De isolatieveiling is het vervolg op de succesvolle collectieve inkoop van zonnepanelen in het afgelopen jaar door ‘SLIM wonen met energie’. Inmiddels laten meer dan 250 huiseigenaren uit de gemeente Leeuwarden zonnepanelen plaatsen. Vereniging ‘SLIM wonen met energie’ is een samenwerking van bedrijven die zich inzet voor de verduurzaming van woningen in Fryslân, Groningen en Drenthe. Om zo gunstig mogelijk in te kopen, werkt de gemeente Leeuwarden hierin samen met de gemeente Assen.

Subsidies en financiering

De isolatieveiling is te combineren met de landelijke subsidie voor woningisolatie. Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen kan deze subsidie oplopen tot 20% van de kosten. Daarnaast geldt het lage BTW tarief van 6% op isoleren nog steeds. Voor de financiering van de energiebesparende maatregelen kunnen huiseigenaren (en VvE’s) in de gemeente Leeuwarden gebruik maken van de duurzaamheidslening van maximaal €7.500,- via het SVN. Voor meer informatie over subsidies en financieringen kunnen huiseigenaren terecht op www.slimwoneninleeuwarden.nl/subsidies-en-financiering.

Inschrijven

Meld je vrijblijvend aan op de website van bedrijvenvereniging 'SLIM wonen met energie'. Telefonisch kan ook via ‘SLIM wonen met energie’ 058-3020022.

Terug naar het overzicht