20 juli 2016

Korting op energiebespaarscan voor monumenten

Steeds meer woningeigenaren gaan over tot het nemen van energiebesparende maatregelen. Voor monumenteneigenaren is het lastiger om te bepalen welke maatregelen voor hen geschikt zijn, vanwege de monumentale status van hun woning. Vorig jaar besteedde het energieloket Slim wonen in Leeuwarden al extra aandacht aan deze tak van sport, dit jaar gaan we nog een stapje verder!

€100,- korting op energiebespaarscan

Voor particuliere woningeigenaren van monumenten biedt de gemeente deze zomer € 100,- korting op een energiebespaarscan op maat. Eigenaren van een monument die al beschikken over een uitgebreid bouwkundig rapport van Monumentenwacht betalen door deze korting nu € 75,- euro (i.p.v. € 175,-) voor de complete energiebespaarscan. Eigenaren van monumenten waar nog geen bouwtechnisch rapport voor beschikbaar is betalen € 229,- (i.p.v. € 329,-) voor een bouwkundige inspectie gericht op het vaststellen van bouwkundige constructies en materialen, waarbij met een geringe aanpassing een grote energie besparing gerealiseerd kan worden.

Samenwerking Invent en Monumentenwacht

De energiescan wordt aangeboden door adviesbureau Invent in samenwerking met Stichting Monumentenwacht Fryslân. Adviesbureau Invent heeft veel kennis in het verduurzamen van woningen. Monumentenwacht Fryslân kent alle do’s en don’ts wat betreft de verbouw en restauratie van monumenten. Samen zijn zij in staat om ook voor monumenten een energiebespaaradvies op maat te leveren.

Aan de slag met monument

Met het energiebespaaradvies op maat kunnen de meest optimale verduurzamingsmogelijkheden voor monumentale panden in kaart worden gebracht. Zo kunnen ook de monumenteigenaren uit de gemeente Leeuwarden nog voor de winter aan de slag met het nemen van de voor hen meest geschikte energiebesparende maatregelen. Nu extra aantrekkelijk vanwege de huidige subsidies en financieringen voor energiebesparende maatregelen.

Interesse

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Wilt u zich aanmelden voor de energiebespaarscan of wilt u meer informatie over subsidies en financieringen? Neem contact op met het energieloket van de gemeente Leeuwarden via 14 058 of maak direct een afspraak via onderstaand formulier.

Aanmeldingsformulier ‘Energiebespaarscan monumenten’ - Gemeente Leeuwarden

Adresgegevens

Ik ben het best te bereiken op de *

Bevestig deelname

Velden met een * zijn verplicht

Terug naar het overzicht