21 juli 2017

Gemeente Leeuwarden doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route 2017


Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis. Maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Op het onafhankelijke platform Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren hun ervaringen met het verduurzamen van hun woning. Tijdens de twee open dagen op zaterdag 4 en 11 november openen in het hele land bewoners hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag willen gaan met duurzaam bouwen en wonen. De Gemeente Leeuwarden doet, samen met alle gemeentes in Fryslân, ook dit jaar weer mee aan de Duurzame Huizen Route en roept haar inwoners op om hun woning in te schrijven en hun ervaringen te delen.

Schrijf je direct iin voor deelname (gratis)!

Platform vol mooie verhalen

De Nationale Duurzame Huizen Route biedt een prachtig platform voor het delen van ervaringen. Waar Gemeente Leeuwarden vanuit het energieloket ‘Slim wonen in Leeuwarden’ al actief communiceert over de voordelen en kansen van energiebesparende maatregelen, werkt er niets zo sterk als de positieve ervaringen van de directe buurman, een kennis uit de wijk of een familielid. Verhalen over comfort, de installatie van een warmtepomp, de opbrengst van de zonnepanelen of de bouw van een energiezuinige woning helpen anderen weer verder op weg. “Het bezoek heeft ons veel inzichten gegeven en een duwtje in de rug om door te gaan met onze plannen!” aldus een enthousiaste bezoeker van vorig jaar. 

Ervaringsdeskundigen gezocht!

Op www.duurzamehuizenroute.nl staat een grote variatie aan voorbeeldwoningen. Van een gerenoveerde tussenwoning, een duurzaam monument uit 1892 tot aan een woning gebouwd van leem en stro. De Duurzame Huizen Route nodigt iedereen uit die ervaring heeft met duurzaam wonen in gemeente Leeuwarden om zijn of haar huis aan te melden. Of het nu gaat om ervaring met isolatie, zonnecollectoren of de bouw van een passiefhuis; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Huiseigenaren die mee doen met de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg.

Terug naar het overzicht