28 juni 2017

Energieke inwoners Camminghaburen gaan los met Nul op de Meter!

Op zaterdag 10 juni was het zover, het openingsfeest Camminghaburen Nul op de Meter. Wethouder duurzaamheid Jan Atze Nicolai mocht de taart aansnijden waarna de plannen voor het verduurzamen van de wijk uit de doeken werden gedaan. Met een totaal van ca. 150 bezoekers mag stichting Camminghaburen spreken van een flitsende start!. Van de aanwezigen gaven 75 mensen aan interesse te hebben in een rol als energiecoach voor de wijk en/of een gratis offerte.

Plan van aanpak

Met zoveel interesse blijkt dat er in de wijk Camminghaburen veel potentie ligt om een slag te slaan voor energiebesparing. De initiatiefnemers zijn dan ook hard aan de slag om inwoners van de wijk Camminghaburen zo goed mogelijk dienst te zijn. 

Energiecoaches gezocht!

In de zomer gaat  Stichting Camminghaburen verder met het ontwikkelen van de plannen en bespaarvoorstellen, om in september los te gaan met daadwerkelijke energiebesparing voor de wijk. Voor meer slagkracht blijft Stichting Camminghaburen voortdurend op zoek naar vrijwilligers ter ondersteuning van het bestuur of als energiecoach. Energiecoaches krijgen een opleiding aangeboden door energieadviesbureau Ekwadraat die je alle noodzakelijke tools geeft om je wijkgenoten van goed advies te voorzien en daarnaast bouw je zelf nieuwe kennis op hoe je je eigen huis kan verduurzamen.

Volg Stichting Camminghaburen Nul op de Meter op hun eigen website of via Facebook

Terug naar het overzicht